tisdag 27 mars 2012

Vårigt

Idag blir det sallad, med ärtskott.
Det bara kliar i fingrarna att få plantera och sköta om växter, jag vill så gärna ha vår.

Vi pratar knappt om något annat här hemma, om hur roligt det är att cykla till jobbet nu när gatorna putsas rena från grus och hur hjärtat värker när isen aldrig smälter i Metviken där båten skall stå förtöjd i sommar.
Men snart är nog värmen här, vi studsar runt i Ecco sneakers och äter Sia glass på torget.
Jag skall äta extra mycket glass i slutet av juni efter min tandoperation. Det kallar jag ett lyckligt sammanträffande.

Vi firade vintern en sista gång med en slalomresa till Himos, det gick bra att ränna ner för backen och temperaturerna var milda. Jag föll endast en gång och det kan inte ens kallas att falla, jag fastnade i en snöhög i den branta backen och satte mig på baken för att glida ner en liten bit. Försiktiga åkare faller försiktigt.
Mer bilder av den resan kommer i ett annat inlägg, för nu vill jag visa något vårigt.




Ärtskott. Lägg ärter i blöt ett dygn, så dom i lite jord och vattna ofta. 
Ungefär en vecka senare är skotten klara att ätas i sallad eller på smörgås.


2 kommentarer:

  1. Vad härligt!!! Jag odlar vårig smörgåskrasse här, tack vare dig:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va skoj :) Ärskotten åts i sallad, å dom smakade precis som spröda ärtskidor. Sommarsmak!

      Radera